Novice

 
 
 • Kako zaposliti tujca?

  10.02.2021

  V zadnjem obdobju zaznavamo povečano povpraševanje delodajalcev po tuji, predvsem manj izobraženi, delovni sili, zato bomo v tokratnem prispevku pogledali, na kakšen način lahko zaposlimo tujega državljana.
  Več o ... Več »
   
 • Aktivno vodenje izvršilnega postopka

  22.01.2021

  Podjetja se pri poslovanju srečujejo z vrsto težav, a vendarle je plačilna nedisciplina še vedno ena od ran slovenskega gospodarstva. Kljub dejstvu, da se o njej govori že leta in leta, zaznavamo, da podjetja in podjetniki pri sklepanju poslov oziroma izbiranju poslovnih partnerjev še vedno pogosto ponavljajo iste napake. V veliki želji po pridobitvi posla namreč ne preverjajo potencialnega poslovnega partnerja ter tako prevzemajo (pre)velika tveganja, da po končanem poslovnem sodelovanju ne bodo prejeli plačila za opravljeno delo ali storitev. Preventiva je vedno boljša in cenejša kot kurativa.
  Več o ... Več »
   
 • Odpoved pogodbe, sklenjene za nedoločen čas

  04.01.2021

  Kadar sklepamo različne pogodbe, običajno že v pogodbi opredelimo čas trajanja pogodbe. V tem primeru po preteku dogovorjenega časa, pogodba preneha veljati. Kaj pa, če v pogodbi ni določbe o času veljavnosti pogodbe in je torej pogodba sklenjena za nedoločen čas?
  Več o ... Več »
   
 • Plačilo provizije za nepremičninsko posredovanje

  15.12.2020

  Pri nakupu nepremičnin se pogosto poslužimo storitev nepremičninskega posredovanja. Pri tem z nepremičninsko družbo sklenemo pogodbo o nepremičninskem posredovanju, ki je urejena v Zakonu o nepremičninskem posredovanju (ZNPosr). Pogodba o nepremičninskem posredovanju je podvrsta posredniške pogodbe, ki je urejena v Obligacijskem zakoniku (OZ). Del pogodbe o nepremičninskem posredovanju je tudi dogovor o višini provizije. V ZNPosr je določeno najvišje dovoljeno plačilo za posredovanje, ki sme znašati v primeru nakupa ali prodaje za isto nepremičnino največ 4 % od pogodbene cene.
  Več o ... Več »
   
 
 
 
 
 
 

Pišite nam

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

  1. Ekspekta d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Kontakt

Ekspekta d.o.o.
Dunajska cesta 63
1000 Ljubljana

Tel.: +386 8 205 93 74
Tel.: +386 31 726 555
Faks: +386 8 205 93 73
E-mail: info@ekspekta.si

Pon - Pet: 8:30 - 17:30

 
 
 

Zvesti partnerji

Članom Obrtne zbornice Slovenije nudimo 5 odstotkov popusta na vse naše storitve in nagrade. 
 
 

Vavčerji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.